top of page

2n Fòrum d'Estudiants de CTA


El proper dimarts 26 d'abril de 2022 se celebra el 2n Fòrum d'Estudiants de CTA, organitzat per l'Associació Catalana de Científics i Tecnòlegs dels Aliments, amb la col·laboració de les universitats catalanes que imparteixen el Grau de CTA (UB, UAB, UdL i UdG).


Aquest fòrum pretén ser una oportunitat per als estudiants de tots els cursos del grau en CTA i altres ensenyaments afins per conèixer les possibles sortides professionals relacionades amb la seva formació.


El 2n Fòrum d’Estudiants de CTA se celebrarà tant de forma presencial (Sala de les Voltes, Campus de l’Alimentació de la UB) com virtual (a través de Teams) i comptarà amb la intervenció de cinc ponents de diferents àmbits professionals per tal d’oferir orientació sobre les diverses sortides professionals dels CTA (veure cartell adjunt).


El Fòrum comptarà amb la intervenció dels següents ponents:


- Adrián Antón, Tècnic de desenvolupament de begudes a Damm:

Graduat en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UB al 2017, aquell mateix any va estudiar el màster en Begudes Fermentades, especialitat de Ciència i Tecnologia de Cervesa (URV, Tarragona). A nivell laboral, va iniciarse com a cerveser júnior (Assistant Brewer) a Cervesa Hope (Sant Sadurní d'Anoia) on va poder conéixer el sector de la cervesa i formar-se en el camp de l'elaboració i envasat de cervesa en totes les seves fases. Al 2019 es va unir al departament d'I+D+i de DAMM com a tècnic de desenvolupament de begudes, on treballa gestionant projectes de desenvolupament de noves formules de cervesa i altres begudes, així com la millora continua de les existents.


- Dídac Domingo, Departament de Qualitat/Sanitat del Grupo Sagardi:

Ha estudiat un CFGS en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentaria a l'Escola d'Hosteleria i Turisme de Barcelona, el grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la UB, i actualment està estudiant el màster en Implantació i Auditoria de Normes de Seguretat Alimentaria: BRC,IFS i FSSC 22000, a la Universitat de Vic. Ha fet pràctiques curriculars i extra curriculars en les següents organitzacions: Foie Gras El Greco, al Institut Català del Vi i la Vinya i a Premiumlab. Ha treballat a l'empresa Estrella Damm com a Operari de Producció. Actualment, treballa al Departament de Qualitat/Sanitat de l'empresa Grupo Sagardi.


- Alejandro Ferigle, User eXperience Manager a Danone:

Graduat en CTA per la UAB. Ha treballat en diverses empreses, generalment en l’àrea d’I+D però sempre enfocat a l’anàlisi sensorial de productes. Actualment viu a Frankfurt (Alemanya), treballant com a User eXperience Manager a Danone, i dins el department d’innovació gestiona projectes de productes com aigües minerals aromatitzades, amb gas o tes freds, entre d’altres.


- Miguel Acuña, Regulatory Affairs Manager a Archer Daniels Midland (ADM):

Graduat i Màster en Ciència i Tecnologia dels aliments per la UAB, amb aproximadament 8 anys d'experiència en el sector alimentari, ha treballat en empreses com Danone, Laboratoris Ordesa, Reckitt (Països Baixos) i actualment és Regulatory Affairs Manager a Archer Daniels Midland (ADM) i col·labora com a profesor col·laborador al Màster d'Alimentació en l'Activitat Física i l'Esport de la UOC.


- Miguel Ángel Lurueña, Doctor en Ciència i Tecnologia dels Aliments i divulgador científic:

Doctor en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Enginyer Tècnic Agrícola (Esp. Indústries Agràries i Alimentàries), es dedica a la divulgació científica en matèria d'aliments des de fa més de 10 anys. És autor de la web Gominolas de petróleo i del llibre "Que no te líen con la comida" (Ed. Destino, 2021). Col·labora habitualment amb diferents mitjans de comunicació, com El País, Ràdio Nacional d'Espanya, Maldita.es o Consumer i imparteixo formació en diferents organismes (p.ex. Universitat d'Oviedo). Abans de tot això, va treballar a la Universitat de Salamanca com a professor, on va realitzar diferents projectes de recerca que li van permetre publicar diversos articles a revistes científiques. Després va treballar com a autor de materials docents per a diferents organismes (p.ex. Ministeri d'Educació) i com a consultor independent per a indústries alimentàries.


Per tal de poder organitzar els aforaments i l’accés virtual és imprescindible inscriure’s a través d’aquest breu formulari.





197 views0 comments

Recent Posts

See All

XI Congrés CyTA/CESIA i III Congrés Junior CyTA

Els propers 20 - 22 de Juny de 2022 s'organitzen, a Zaragoza, dos congressos per a estudiants i professionals relacionats amb la ciència i tecnologia alimentària. El XI Congrés CyTA/CESIA és un esdev

bottom of page