top of page

Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021

A causa de la COVID-19 s'han accentuat les vulnerabilitats del sistema agroalimentari. Entre elles s'hi troben la pèrdua d'hàbitats d'espècies a causa de la intensificació de l'agricultura i ramaderia industrials, i la resistència de la cadena global de subministrament d'aliments. També es preveu un increment significatiu de desigualtat i pobresa alimentària derivada de la crisi econòmica conseqüència de la pandèmia. Per aquest motiu, resulta de gran importància adquirir una alimentació sostenible i donar respostes adequades, ràpides, justes i efectives a futures situacions d'emergència, com les vinculades a l'emergència climàtica.


Durant l'any 2021, Barcelona serà la seu de la Cimera Global de Ciutats del Pacte de Milà, i acollirà diversos esdeveniments i iniciatives (tant a la ciutat com a l'entorn metropolità) per promoure l'alimentació sostenible, justa i sana; i es promouran polítiques i projectes alimentaris amb horitzó 2030.


Per tant, els principals objectius són fomentar les dietes saludables, impulsar economies locals i sostenibles millorant la salut de les persones, i combatre l'emergencia climàtica.12 views0 comments

Comments


bottom of page